Orde van de Dag met LAZARUS en gasten

din 28.03.2017
20:15
het ARSENAAL

Orde van de Dag is een Utrechts collectief van theatermakers dat maandelijks op één dag tijd een voorstelling in mekaar draait, integraal gebaseerd op het nieuws van de dag. Wat De Zevende Dag is voor televisie, is dit evenement voor theater, maar dan helemaal gericht op satire. ARSENAAL/LAZARUS gaat een alliantie aan met dit stel maatschappijkritische Nederlanders voor een samenwerking op langere termijn. Dit aparte theaterevenement zal meerdere keren per seizoen - en alleen in Mechelen! - te zien zijn.

Als een klassieke toneelvoorstelling een concert is, dan is Orde van de Dag een jamsessie: u bent getuige van het ontstaan van iets waarvan niemand op voorhand precies wist wat het zou worden. Kraakvers tekstmateriaal, nagelnieuwe muziek, volstrekt ongekende teksten en telkens andere gasten, daar willen we u deelgenoot van maken. Schrijvers, spelers en muzikanten creëren een avond ter plekke. U ziet hen zwoegen, zweten, uit hun rol vallen en er weer in duiken.

Uw aanmoedigingen zijn welkom, en, wie weet, uw ideeën ook.

Onze gasten op di 28 maart zijn:

Dounia Mahammed
Dounia Mahammed (°1990, Brussel) studeerde in 2015 af aan de afdeling drama van het KASK in Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Mahammed heeft een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling.  In augustus 2016 won Dounia Mahammed met haar afstudeervoorstelling Salut copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende.

Lizzy Timmers
Lizzy Timmers studeerde (°1980) in 2003 als eerste en enige van haar lichting af in de destijds nieuwe richting performance aan de Toneelacademie van Maastricht. Haar werk begint niet met een afgeronde tekst; ze werkt samen met makers die zelf materiaal kunnen produceren. “Mijn voorstellingen gaan over dingen die in de lucht hangen; ze reflecteren op fenomenen van het hier en nu. Bovendien bevatten ze altijd een fantasievolle, sprookjesachtige kant.” Het resultaat is een bijzondere, eigen taal die op een directe manier het publiek bereikt. 

Praktische informatie

din 28.03.2017
20:15
het ARSENAAL
€ 10/6 (-18 jaar en studenten tot 26 jaar)
laatste tickets

Uitvoerders

  • met Orde van de Dag, LAZARUS en gasten
  • gasten Dounia Mahammed, Lizzy Timmers
  • foto's LAZARUS te gast bij Orde van de Dag in Eindhoven - maart 2016

In de media

16.09

Orde van de Dag - reportage De ochtend / Radio 1

Joris Vergeyle maakte voor De Ochtend (Radio1) een sfeerbeeld van hoe de eerste Orde van de Dag tot stand kwam. Chaos, adrenaline, werken tegen de klok maar ook heel veel ideeën en plezier. Daarna vertelt Charlotte Vandermeersch je ook nog hoe zij die spannende dag en avond beleefd heeft. Herbeluister vanaf 02:44.

15.09

'Theater moet weer over de wereld gaan' - De Morgen

Dubbelinterview met Willy Thomas en Günther Lesage geven met 'orde van de Dag' strijdbaar startschot voor ARSENAAL/LAZARUS.
's Ochtends aan een toneelstukbeginnen en het 's avonds opvoeren. In mechelen trapt de kersverse alliantie ARSENAAL/LAZARUS haar seizoen af met Orde van de Dag, een satirische theateravond rond de actualiteit.

11.09

Orde van de Dag - Bar du Matin / Radio 1

Pieter Genard en Willy Thomas waren zondagochtend te gast bij Bar du Matin op Radio 1. Herbeluister hun gesprek over de seizoensopening Orde van de Dag van LAZARUS en gasten vanaf 1u12min!

11.09

'We spelen met onze teksten in de hand' - De Zondag

Het Utrechts collectief Orde van de Dag steekt samen met ARSENAAL/LAZARUS een maatschappijkritische voorstelling in mekaar op één dag tijd. Een apart theaterevenement integraal gebaseerd op het nieuws van de dag. (Steven Verhamme)