Opgelet! De verkeerssituatie op de Mechelse Vesten werd recent gewijzigd (eenrichtingsverkeer ingevoerd). Bekijk het circulatieplan.

---

ARSENAAL/LAZARUS

Ingang voorstellingen + Café ARSENAAL
langs het Dijlepad in de Kruidtuin

Postadres + onthaal op weekdagen (9u30-12u30)
Hanswijkstraat 63  2800 Mechelen 

onthaal@arsenaallazarus.be - plannetje

Telefoon tickets 
015 14 09 14 (9u30-12u30)

Telefoon kantoren
015 42 25 44 (9u30-12u30)

---

MET DE TREIN

ARSENAAL/LAZARUS ligt op amper 7 minuten wandelen van het station van Mechelen. Verlaat het station van Mechelen via de uitgang Mechelen-centrum. Neem de brede straat aan de overkant = Hendrik Consciensestraat. Ga aan de lichten rechtdoor (Graaf van Egmontstraat) en aan het volgende kruispunt (Vijfhoek) naar rechts, de Hanswijkstraat. Net voor de basiliek, op je linkerkant, zie je de ingang van ARSENAAL/LAZARUS.

Ingang bij voorstellingen en activiteiten in Café ARSENAAL: langs de brug aan het Dijlepad in de Kruidtuin. Ga aan kruispunt Vijfhoek rechtdoor, tot over het water. Ga de Kruidtuin binnen en hou rechts aan. Volg het Dijlepad naast het water tot aan onze brug. 

---

MET DE BUS

dynamoOPWEG - gratis met je klas en De Lijn naar ARSENAAL/LAZARUS - CANON cultuurcel maakte een speciale afspraak met De Lijn voor gratis vervoer naar de cultuurschakels: tijdens de daluren (na 9u / voor 15u30 / na 18u30), met maximaal 30 personen (klasgroep + leerkracht). Het op- en afstappen gebeurt op de normale halteplaatsen van De Lijn. Reserveren noodzakelijk: www.cultuurkuur.be/subsidies/d...

Ook in de buurt van de meeste scholen vind je een bushalte van De Lijn: DL 286 Mechelen - Boom: Atheneum Willebroek,... DL 288 Mechelen - Londerzeel: STK en SGI Kapelle-op-den-Bos, Virgo Sapiens Londerzeel,... DL 510 Mechelen - Westerlo: Hagelstein Sint-Katelijne-Waver, Sint-Ursula OLV-Waver,... DL 530 Mechelen - Aarschot: KA Keerbergen, Sint-Michiels Instituut Keerbergen,... DL 550 Mechelen - Lier: KTA Lier,... DL 560 Mechelen - Sint-Katelijne-Waver - Lier: KA Lier,... DL 682 Mechelen - Zavemtem: Zaventems Vrij Onderwijs,... DL 683 Mechelen - Vilvoorde - Zaventem: OLV-Instituut, OLV College, Atheneum Vilvoorde,...

---

MET DE AUTO

Parkeren doe je best op Parking Zandpoortvest (bovengrondse parking op de Zandpoortvest, gratis vanaf 20u) of in Parking Bruul (ondergrondse parking op de Hendrick Speecqvest). De verkeerssituatie op de Mechelse Vesten werd recent gewijzigd (eenrichtingsverkeer ingevoerd). Bekijk het circulatieplan.

Ingang bij voorstellingen en activiteiten in Café ARSENAAL: langs de brug aan het Dijlepad in de Kruidtuin. Ga via Zandpoortvest (tussen A&M en Busleyden Atheneum) de Kruidtuin binnen en hou links aan. Volg het Dijlepad naast het water tot aan onze brug.