ARSENAAL/LAZARUS is een Mechels theaterhuis (ARSENAAL) met een rijke geschiedenis in toegankelijk en maatschappelijk relevant theater en is sinds 2016-2017 verbonden met een theatermakerscollectief (LAZARUS) dat al sinds 2006 producties maakt en zich breed en laagdrempelig over diepmenselijke kwesties buigt.

ARSENAAL/LAZARUS is een samengaan van een collectief dat zich steeds vaker tot avontuurlijke allianties laat verleiden en een plek in Mechelen die zich sterk verbindt met andere sociale en culturele partners in de stad. In alles wat we doen, zijn ontmoeting en samenwerking cruciaal.

ARSENAAL/LAZARUS wil op een toegankelijke manier een breed en divers publiek bereiken.

ARSENAAL/LAZARUS heeft als vaste stek en uitvalsbasis de stad Mechelen. Deze stad/plek wordt gekoesterd en aanwezigheid in de stad, samenwerkingen met diverse partners in de stad en een draagvlak binnen die stad creëren zijn belangrijke aspecten in het beleid. Dat geldt voor het beleid in het algemeen maar wordt ook zeer concreet toegepast en uitgewerkt in het participatieve stadsproject The Life of Mechelen/De Grond der Dingen, dat zich over 5 jaar spreidt (2017-2021). 

Zowel de producties van ARSENAAL als van LAZARUS reizen voortdurend en afwisselend door heel Vlaanderen, zowel in de grote steden als de kleinere gemeenten.

ARSENAAL/LAZARUS is een open huis, voor makers, spelers en publiek. We bieden graag een speelplek en ondersteuning aan jong/nieuw talent en we ontvangen ook gasten met wie we verwantschap voelen. ARSENAAL/LAZARUS werkt graag samen, met andere Mechelse partners, maar ook met andere makers en gezelschappen (coproducties).

ARSENAAL/LAZARUS hecht veel belang aan de diverse samenleving en wil op alle vlakken verbindend werken, met het reguliere aanbod, met het stadsproject The Life of Mechelen/De Grond der Dingen en met wie we als huis zijn en hoe we ons openstellen naar het publiek.